Klubbträffar

Klubbverksamhet under 2024 (styrelserepresentant närvarande)


4 maj         Västerås Corvair Club Sweden årsmötesträff                 Samordnare: Styrelsen

                 https://www.minmarknad.nu/event/arosmarknaden/


2 juni         Vaggeryd Götaström   https://www.gotastrom.nu/        Samordnare: Bo Kvist

                  

11-13 juli   Haparanda http://www.wheelsmagazine.se                   Samordnare: Maria Norén


30 juli        Helsingborg https://sofiero.se/sofiero-classic/              Samordnare: Ulf Ohlsson   


3 aug.        Stockholm, Solvalla                                                    Samordnare: Lars Filipsson


24-25 aug.  Eskilstuna http://eskilstuna-veterandag.se/                  Samordnare: Ronnie Stensson

                                                                                                             


 Nära dig? Ställ upp med din CORVAIR!

Träffa klubbkamrater och hjälp till att supporta

                   "den mest europeiska av amerikanska klassiker"                  

Årsmöte 2023

Årsmöte 2023 genomfördes enligt plan i Vadstena mellan tisdag 6 och torsdag 8 juni. Några deltagare "mellanlandade" i Skänninge under färden till Vadstena för att medverka i Fordonshistoriska dagen arrangemanget där.
Därefter blev det körning i kolonn mot Vadstena camping för incheckning och inflyttning i väntande stugor. På kvällen samlades alla för gemensam grillning, frågesport, sponsorlotteri och trevlig samvaro.


Dagen därpå blev det åter kolonn till ett privatgarage i Vadstena som ställts till klubbens förfogande för årsmöte. Under styrelsens förberedelser guidades övriga runt i garaget, en riktig ”man cave”, och fick veta mer om klenoder och dyrgripar där. Årsmötet genomfördes enligt plan varvid sittande ordförande Arne Nilsson utnämndes till Hedersordförande. Ulf Ohlsson valdes till ordförande på ett år, tackade för förtroendet och överlämnade en blomma till avgående Arne Nilsson efter det att sekreteraren Lars Filipsson hållit ett varmt och rörande tacktal och överlämnat ett diplom till Arne.


Därefter gick färden på slingrande vägar till Motala Motormuseum för lunch och därpå ett givande besök i museet som väcker massor av nostalgiminnen hos alla besökare.

Åter till Vadstena för att i tid få paradplats inför kvällens arrangemang med

50-talsmusik, mängder med bilar och motorcyklar av alla de slag och trevlig

stämning med stort intresse och nyfikenhet på våra Corvairer fram till sena

kvällen med återfärd till stugorna och "eftersits".


En del bröt upp för hemfärd direkt därefter. Övriga övernattade för hemfärd dagen

därpå. Glada och nöjda hoppas styrelsen.

Sofiero, Helsingborg 10-11. juni

GNG 456 representerade Corvair Club Sweden vid Sofiero slott under söndagen. 

Fint väder, trevlig stämning bl.a. till ljudet av levande storbandsjazz och många vetgiriga besökare runt Corvairen

Ulf O.

Solvalla 5. augusti

Dagens bilmöte på Solvalla samlade kanske något färre deltagare än förväntat. Vädret kändes nog osäkert för många som hade en bit att åka.


Från vår klubb sammanstrålade Lars Filipsson med Janne Andersson från Eskilstuna(KLZ743) och Kennet Sundström från Stockholm (utan bil). Det blev soligt och varmt när morgondimman hade jagats på flykten och travbanan torkat upp. Intresset för våra bilar är ganska stort med ofta kunniga frågor och berättelser från yngre dagar med Corvairer.


En trevlig dag på travbanan med många amerikanska bilar av alla slag. Viss inriktning på effekt och blank lack men ändå på många sätt ett möte för hela familjen, ofta de något yngre familjerna. De helt unga 20-30 åringarna känner inte till Corvair.


Målgruppen på Solvalla bilträff är nog inte vår klubbs primära inriktning men bortsätt från de värsta ombyggena och krommonstren så är det en trevlig tillställning. Jag tänker då speciellt på att detta bilmöte ändå kan vara en bra träff att visa sig för att föryngra klubben.

Jag noterar ett nymornat intresse för stora amerikanska pickisar och vans med kraftfulla motorer.

Hästen man ser på några foton är Solvallas symbol vid entrén.

Endast en häst men en stor och stark rackare.

//Lars

2021

P.g.a Folkhälsomyndighetens covidrestriktioner har inga klubbaktiviteter kunnat genomföras

Sommarbilder 2020

Klubbmedlmmars bilder.

(Saknas din? Skicka din Corvairbild till ulfohl@live.se)

2019. Referat från årets klubbträffar publiceras efterhand

Årets bil och marknadsdag i Eskilstuna den 25/8 blev en strålande dag med över 25gr och inte ett moln på himmelen. Vi blev 6st medlemmar med bilar på plats som träffades och hade det trevligt. Merparten av familjen Walse med sin buss, Lennart och Anki Seehusen-Larsson i sin turbo-62, Håkan Enström i sin strålande-60, Erk Landström visade upp sin vita fina  conv. -63, Ronnie kom i sin alltid lika putsade -66 och fam Filipsson gled in i sin -65 conv. Dessutom tittade Anders Johansson över men utan sin BLW441 denna gång. Marknaden lockade naturligtvis så vissa tider avfolkades nästan vår bilfålla för att snart krylla av nyfikna och frågande människor igen.Tack alla medlemmar som visar upp era klassiker, det känns fint att möta er. Hemfärden skedde inte samordnat och då drabbades Erik Landquist av drivremhaveri. Hoppas verkligen Erik fick hjälp på sin hemfärd.

Lars

Årets Möte på Skokloster samlade totalt 4st medlemmar med 3st Corvair! En missräkning från anordnande styresmedlem med tanke på det fina sensommarmötet och det faktum att Klassiker-träffen på Skokloster får anses som en av de absolut bästa träffarna. Var finns våra medlemmar? Molnigt väder och något kyligt men inget regn. Bra marknad, många besökare och intressant program från personalen från Klassiker.

 

Håkan Enström berättade om sin original-Corvair -60 för Carl Legelius på ett trevligt och fint sätt. Stort tack till Håkan med fru och dotter.Ett föredömme för klubben och Håkans fina arbetssätt.

 

Övriga på plats var Erik Landkvist med turbo -63, Lars Filipsson med Corvair -95 samt Jan Råström som denna gång kom utan Corvairen. Vi hoppas på betydligt större uppslutning nästa år.

 

Utöver dessa medlemmar träffade vi en trevlig Finländare med en vit-61 i strålande skick och med stort intresse av klubben  samt en renoverad Greenbrier med okänd ägare med nummer CMU104 inregistrerad -98.

 

Lars

2018. Referat från årets klubbträffar publiceras efterhand

Årsmötesevent i Ängelholm 16-17 juni 2018


Årsmötet var i år inlagt som ett programinslag i ett två dagars Corvair Event i NV Skåne. "Basläger"/förläggning utgjordes av nybyggda stugor vid Råbocka camping, ett stenkast från Skäldervikens sandstrand. Dag 1 (lördag) kördes en runda på Bjärehalvön på mestadels smala slingrande lätt kuperade landsvägar. Stopp gjordes på Höjatorps telemuseum, Birgit Nilsson museet, Båstad och Torekov.

Turen avslutades vid Ängelholms Flygmuseum som erbjöd möteslokal för årsmötet och som avslutades med gemensam middag på restaurang i grannskapet.

Vid årsmötet instiftades ett vandringspris för längst ifrån kommande Corvair. I år erövrades det av Stig Holm och hans vita Corsa coupé från Laxsjö, Föllinge. Över 100 mil enkel resa. Bra gjort!


Dag 2 (söndag) gick mot Sofiero Classic vid Helsingborg. Klubben ingick som ett programinslag där och bilarna rönte stort intresse. Efter 3 tim medverkan fortsatte en del av gruppen till Helsingör för att där inta en smaklig dansk Frukost (lunch på svenska) bestående av smörrebröd och öl. Återfärden gjordes längs Kullabygdens kustlinje som visade sig från sin vackraste sida i strålande väder.

Kvällen avslutades hos arrangörsansvarig med grillmiddag och kaffe med jordgubbstårta.


Planerat program genomfördes programenligt utan några "haverier" eller trafikincidenter.

Klubbens särskilda tack till AD Bildelar Ängelholm för generös sponsring med uppskattat välkomstpaket till deltagande ekipage.


Henrik Walses Corvair vann i egen klass på Solvalla!Stockholm Vintage & Sports Car Meet genomfördes lördag 4/8 på Solvalla i Stockholm. Ett fint möte med massor av fordon som fyllde hela Solvalla travbana. Dagen avslutas traditionellt med cruising i Stockholm City. Då brukar det bli en hel del fest!

 

Från Corvair Club Sweden deltog sex Corvairer. Solen sken så vackert på dem med avbrott av en rejäl skur.

Ronnie Petersons March 721X visades upp och startades så att vi alla kunde höra motorsången. Därutöver skapade tio deltagare en spektakulär burnoutshow. Mängder av bilar av alla fabrikat och en mindre prylmarknad.


Arrangören Classic Motor var mäkta imponerade av Henrik Walses fina Greenbrier och inrättade snabbt en specialklass med given vinnare! Stort grattis Henrik!  Bilden visar sonen, bilen med surfbrädan på taket.

Rapport från mötet på Ekebyfältet i Eskilstuna 26/8.

 

Årets marknad och träff för klassiska bilar blev som vanligt ett mycket bra möte. Vädret verkade inte så lovande på morgonen, mörka moln hopade sig, men de kom aldrig in över utställningsområdet. Efter ett tag klarnade det upp, solen kom fram och det blev till slut en mycket lyckad dag.


Vi blev sju Corvairer som träffades i vår egen inbokade fålla. Idel fina och putsade pärlor av såväl första som andra generationen samt två bussar.


Jan Anderssons otroligt blanka Corsa lyste som en strålkastare tillsammans med Henrik Walses, från träffen på Solvalla, prisbelönta Greenbrier.


Håkan Enströms gråa 700 från 1960 blev en riktig upplevelse att se. En originalare och pärla i mycket, mycket gott skick.

Grattis Håkan!


Marknaden lockar till köprundor med förhoppning om fynd och många intresserade flockas runt våra bilar, precis som det skall vara.

Året 2017. Referat från årets träffar


Årsmötet i Stockholm 20-21 maj 2017

Corvairklubbens styrelse och en del andra medlemmar samlades hemma hos sekreterare Lars Filipsson i Sundbyberg som stod för värdskapet detta år. Efter inledande mingel med "däckspark" och tips o tricks Corvairägare emellan vidtog årsmötet under ledning av ordföranden Arne Nilsson, Frösön.


Mötet inleddes med tack till medlemmar för berömliga insatser i klubbverksamheten och övergick därefter till mötets dagordning med bl.a. årsredovisning och val av förtroendemän för framtiden. Efter mötet bjöds på välsmakande barbeque i värdparets trädgård och därefter blev det prisutdelning efter förtjänst i en tidigare genomförd "frågesport". Prisbordet bestod till större delen av nyttiga saker från dagens sponsor AD Center i Ängelholm som dessutom i närtid firade eget 20-årsjubileum. Samtliga deltagare fick i resultatordning välja från prisbordet.
Söndag morgon kl 09.00 återsamlades deltagarna och åkte i kolonn till Djurgården för att under dagen bevista Prins Bertils Memorial, titta på intressanta bilar av all de slag och själv berätta om Corvairbilarna som rönte ett stort intresse hos den månghövdade publiken i gassande sommarsol.
Klubbens stora tack till alla medverkande i årsmötet och särskilt tack till årets värdpar som gjorde det möjligt.


Rättvik 29 juli 2017...

...besöktes av fem Corvairbilar. Här poserar Anki och Lennart Larsson vid sin bil tillsammans med Bo Kvist (vit 66:a i förgrunden), Arne Nilsson (mörkröd turbocab 65:a). Håkan Ernström var också där med den vita i mitten samt Per Nygren med ljusblå cab längst bort


Arne N.

Årets bilträff i Eskilstuna 29/8.....

....blev ett soligt och varmt möte. En strålande sensommardag. Vi blev 7st Corvairer på plats med dess glada ägare. Ronnie Stensson, Lars Filipsson, June Kristensson, Jan Andersson, Lars Modin, Håkan Enström, Lars Fredmark och Erik Landkvist som denna gång rattade sin Studebaker. Det blev 3st bilar av serie ett och 4st av ser 2. Alla putsade och fina men blankast av alla var ändå Jan Anderssons nylackade Corsa -65.

Vi fick även ett celebert besök av Christer Törnefall, mannen som renoverat Lars Modins bil så fint. Stort intresse för våra bilar från en ständig ström av intressenter, kanske blivande ägare och medlemmar? / Lars F.


På motorvägen mot Eskiltuna......                             ....och på plats.

Wenngarn 17 september 2017

Årets möte på Wenngarn blev som alltid en trevlig lokal träff. Wenngarn är ett slott som ligger i Sigtuna kommun straxt norr om Stockholm.  Bilar och MC av alla märken och ålder samt skicklig och bra presentatör för modevisningen och de utvalda bilarna. Manekänger med kläder från 70-talet kan vara litet kul att få en nostalgisk kick av. Soligt och c:a 15gr.

Ejnar och Elisabeth Vihagen från Uppsala luftade sin vinröda convertible tillsammans med paret Filipsson i sin blå. En hel del köer och väntande men många trafikledare och viss ordning i röran ändå.

Lars F.

Elmia 14-17 april 2017


Under påskhelgen fanns Corvair Club Sweden representerad på Elmia Jönköping i egen monter. Bibbi Steinert med make Dan hade noggrant och proffsigt förberett inredning av bokad monter kompletterad av Bo Kvist som bidrog med både snygg matta och filminslag om  Corvair generation ett. Allt var klart när portarna öppnades och det bara vällde in folk i de rymliga lokalerna som bestod av fyra stora hallar om 41 000 m2(!) plus ständiga aktiviteter utomhus. Publiksiffran 74 000 har respekt med sig. Många av dem såg våran monter.

Ordförande Arne Nilsson som tagit sig hela vägen från Östersund inför premiärdagen uttryckte sin belåtenhet och tacksamhet till Bibbi/Dan och Bo som bistod med bilar och värdskap samt Ronnie S. och Ulf O. som biträdande värdar under evenemanget.

Året 2016

Referat från årsmöte 4. juni 2016 i Ånnaboda

Årets möte höll vi som alla vet i Ånnaboda, i de vackra Kilsbergen strax nordväst om Örebro. Vädret visade sig från den allra bästa sidan med solsken och upp mot 26-28 grader, en verkligt fin sommardag.

Vi slog alla tidigare klubbrekord I år för antalet medlemmar som deltog, för antal Corvairer som deltog och för varianter av Corvair som deltog. För första gången kom inte enbart personbilar till ett möte. Två Greenbrier och en Rampside. Det var litet extra att både se och få visa upp dessa mycket sällsynta exemplar. Alla sammanräknade så blev det 15 st. Corvairer som till stor glädje visades upp för en intresserad publik.
Tidningen Classik motor uppmärksammade speciellt i år bilar med motorn bakmonterad under begreppet ”baksmällor” och intervjuade vår Ordf. Arne Nilsson i ett ganska fylligt program. Därutöver fotograferades ett flertal av våra bilar tillsammans med ägarna och vi fick i övrigt stor uppmärksamhet på Ånnabodamötet. Klubbens första diplom utdelade vi till Susann Landgren från Trafikverket för hennes stora och kunniga hjälp vid efterforskning av biluppgifter från 60-talet. Stig Holm från Föllinge plockade i år välförtjänt hem pokalen för ”långåkare i egen bil” med 62 mil enkel resa till mötet med sin Greenbrier. Imponerande Stig! Från Östersund kom vår ordförande åkande och Bo Kvist körde från Skurup. Ingen av dessa orter kan betraktas som nästgårds och även dessa herrar förtjänar hyllningar och bravorop. Ingen nämnd och ingen glömd i övrigt, tack alla för ett lyckat årsmöte tillsammans.


Det mer formella årsmötet kan ni läsa om på annan plats i klubbtidningen.


Lars Filipsson

Sekreterare/Kassör

Nationaldagens möte ”kultur på väg” 6/6 2016 i Edsberg, Stockholm.

 


Även i år deltog några från Corvair Club Sweden i det traditionsenliga mötet som arrangeras av MHRF-sverige. En mycket populär träff med en imponerande bredd. Det finns nog snart sagt alla märken och modeller på plats. Vi från CCS blev June Kristensen, Erik Landkvist, Lars Fredmark och Lars Filipsson som njöt i fulla drag i solskenet. En träff att rekommendera för kommande år. Vi lyckades inte bli placerade tillsammans för ett bra foto men så kan det bli när trängseln är så stor.


Lars Filipsson

Nostalgia Ronneby Brunn 2016-07-02

Väderprognosen för för lördagen lovade blandväder och så blev det men ändå bättre än farhågorna. Ett kortvarigt duggregn passerade vid 13-tiden varvid alla cabbar och paraplyer funktionstestades men efter en liten timme var det över och "folkfesten" fortsatte med prisutdelning för en mängd olika klasser. Corvair Club Sweden representarades av medlemmar från Ronneby, Skurup och Ängelholm i trevlig klubbsamvaro. Mest uppmärksamhet visades Kennys 62:a, känd som pristagare från årets Jönköpingsmöte och omslagsbild med fint reportage i tidningen NOSTALGIA 2016 nr. 3Classic Car Week i Rättvik 31/7 2016

Våran ordförande Arne Nilsson bevistade ett välbesökt Rättvik tillsammans med ett antal andra stolta bilägare från Corvair Club Sweden.


Det såg synnerligen hotande ut. Prognosen var regn hela lördagen men så illa blev det inte. Visst kom det någon skur men framförallt kom ett antal Corvairägare som trotsade väderutsikterna och gjorde att det blev en trevlig dag på Travbanan.


Arne Nilsson


Se även: https://vimeo.com/98111057 (kopier adressen, klistra in den i din webbläsare och starta filmen)

Ekeby Marknad i Eskilstuna den 27. augusti

Vi fick ett litet äventyr på vår resa till E-tuna men det blev ändå lyckligt slut. Vi som åkte från Stockholm var Arne och jag i min bil, June med väninna i sin fina -61 och Fredde i sin röda -60. Henrik Walse åkte redan på lördagen med sin buss men anslöt till vår fålla på förmiddagen.


Precis när vi svängt av motorvägen i Eskilstuna går sprinten på växelförarstången av på Freddes bil. Backen ligger i och det går ju inte att köra speciellt långt på backväxeln.


Stressnivån stiger och goda råd är dyra men vi rullar bilen åt sidan och sätter upp en varningstriangel och så in med gubben i min bil så far vi i alla fall vidare till Ekeby flygfältet. Under resan ringer Fredde försäkringsbolaget men är rejält stressad förstås. I alla händelser kommer vi in på fältet efter infartsköer på omkringliggande länsvägar som är kilometerlånga, Så vitt jag förstår endast en infart. Det vore önskvärt att få tillgång till fler infartsalternativ i framtiden.


Köeran medför att vi inte är på plats förrän straxt före 11-tiden och nu skall tältet och flaggorna upp. Då ringer bärgaren och kommer för att hämta Fredde för vidare färd till hans bil. Det visar sig vara en kille som varit med förut. Upp med Freddes bil på lyftoket bärgaren har och sen kryper han under bilen och sätter dit en skruv M6 med mutter. Saken är klar meddelar han Fredde, åk till marknaden nu och ha det bra så ordnar du sprinten på måndag där hemma i lugn och ro. Tack och hej.


Det är sådana människor som återställer tron på de goda. 


Vi blev 10 bilar totalt varav 2 Greenbrier, jättekul. Molnigt väder men det började droppa först på sen eftermiddag, en bra dag. 

Sen skulle vi hem. Mörker, mörker. Samma visa med köer igen men nu åt andra hållet. Kilometervis ända ut till motorvägsavfarten även om det rullade på slutet. Kokande bilar, irriterad stämning och lite trist avslutning på en fin dag. För fjärde året i rad vad jag vet.  Ett flygfält har väl nödvägar som borde kunna användas vid stora evenamang som detta? Jag kommer att påtala bristerna i logistiken till arrangörerna.


Arrangemangen inne på fältet å andra sidan upplevde jag som helt perfekt ordnade,flyguppvisningar med segel, motor och modellflyg. Toaletter, mat och dryck, marknaden och konferencieren, allt helt OK så som jag upplevde det. Vi hade vår plats nära startfältet som tidigare år och även i år med fler bilar än grannarna! 


Arne och jag hade en trevlig resa med lagom längd och hastighet och vi anlände Stockholm vid 18-tiden tror jag. Naturligtvis löste vi all världens problem under resan och konstaterade lugnt att Corvair Club Sweden är bäst , i alla fall bra, åtminstone på starkt uppgång....../ Lars F.

Året 2015

Referat från årsmötet 22-24 maj 2015.

Vårt kombinerade sommarmöte/årsmöte den 22-24 Maj i Furusjö samlade ett glatt gäng från spridda delar av landet. Vi blev 9 medlemmar (nästan 20% av medlemmarna) och 12 deltagare med medföljande inräknade. Ett ganska bra resultat med tanke på att vi är 52 medlemmar spridda över hela landet och det blir lång resväg för många. Den här gången reste Stig Holm från Föllinge de flesta milen men eftersom han inte körde i egen bil så blev det faktiskt vår ordf. Arne Nilsson från Frösö som körde längst. En tripp på cirka 75 mil enkel resa som skedde med en helt nyrenoverad motor tyder på starkt intresse och vilja att marknadsföra Corvair Club Sweden. Naturligtvis utdelades ett pris för denna bedrift.


De flesta kom smidigt och fint inrullande på fredagens eftermiddag dock med undantag från två ekipage från Stockholmsområdet som under resan njöt så fullkommligt av åkandet att de tog några omvägar runt vättern  och anslöt först sent på kvällen. Rodnaden på de skamsnas kinder syntes kanske inte eftersom mörkret hade börjat falla.


Bibbi Och Dan hade ordnat en enkel men god bit mat till alla på fredagskvällen och den passade utmärkt bra efter resan. Under fredagkvällen blev det mest gemensamt prat om bilar, klubben och gemensamma bekanta.Lättsamt och trevligt med tillbehör i form av god och fin dricka som värdparet ordnat, mycket generöst.


Vi rundade av kvällen någon timme före midnatt.


Lördagen inleddes i solsken med en god frukost i pensionatets matsal varefter vi fick en demonstration av putsmedel och bilvårdsprodukter av en gladlynt och trevlig försäljare.Straxt därefter kommer en reporter från Jönköpings Posten och tar några bra bilder samt intervjuar Arne Nilsson om CCS och vår verksamhet. Det blev ett litet reportage i tidningen påföljande dag. Tidningen fanns även med senare under dagen då vi samlades i Husqvarna Museum. Ett sevärt museum med mycket teknik med stor bredd. Till besöket på museet åkte vi gemensamt i kortege från Furusjö genom Jönköping och Husqvarna vilket väckte vederbörlig uppskattning och uppmärksamhet. När sågs senast 7 snygga Corvair glida genom staden? Vi lämnade en Corvair kvar vid pensionatet eftersom den saknade tak och ”inroparen”, den som stod vid infarten på en vagn, även den fick vila sig ytterligare några år.


Nåja, åter via Jönköping mot Furusjö men den här gången några kilometer ytterligare fram till familjen Steinerts företagsbyggnad. Här doldes ytterligare ett par Corvair, mopeder, cyklar, verkstadsutrustning, reservdelar och mycket, mycket mer. Vi skall inte gå in i detaljer men tro mig, här finns att frossa i för en teknikintresserad.

 


Åter till pensionatet för en gemensam stund med våra bilar. Vi hade nu på ,gräsmattan samlat såväl en mycket tidig sedàn från-60 som cupe`er och Cabriole`er, såväl 80-hästare, 110 hästare som eldiga 180 hästars turbomodeller, Cabbar med stort behov av nytt tak men även Ronnie Stensons fantastiskt fina smaragdgröna cupe-66. En juvel! Verkligen en trivsam stund med våra Amerikanare i focus.


Så blev det som det brukar, vilken är den finaste? Inte vackrast, blankast, nyast, bäst renoverade, originellast eller mest original. Nej, den som sammantaget mest bör lyftas fram för att den finns med på mötet. Ett mycket svårt val, hur skall man resonera? Nåväl, 1-a pris för Corvair i Furusjö tilldelades Lars Fredmark för hans fina inställning till klubb- mötet, till Corvair och hans egen resa med sin ”Nalle” till Furusjö. En 4-dörrars -60 i körbart och vardagligt skick, ompysslad och ute på en rejäl resa. Grattis Lars! 2-a priset gick till Dan och Bibbi och 3-dje priset utdelades till Lars Filipson.


Nu kallade värden de samlade till middagen. Vattenkammade och uppiffade samlades vi runt bordet för att njuta av middagen. En mycket god kötträtt med tillbehör och valfri dryck därtill, tillagat av pensionatets ägarpar. När nu hungern stillats kunde vi avnjuta en efterrätt i form av en frukt-pannacotta varefter samtalen sköt fart runt bordet. Kvällen gick vidare med trevliga samtal om allt mellan himmel och jord och många var de dialekter som hördes runt bordet vilket än en gång klart visar att CCS är en riksomfattande bilklubb.


Söndagen grydde och åter bjöds vi på en god frukost i matsalen. Nu känner vi varandra litet bättre och samtalen flödar lättsamt och glatt. Vid 09.30 påbörjar vi årsmötet och tar oss igenom dagordningen på en dryg timme. Vår Ordf. Arne äger som vi vet både ett gott huvud och humor därtill så det blir många goda skratt trots ett något träigt uppdrag. Vi avrundar med tack till pensionatets ägarpar som återgäldar med att välkommna oss tillbaka. Självklart framför vi återigen vårt speciella erkännande till Bibbi och Dan för ett väl planerat möte och som minne av detta överlämnar CCS en gåva i form av en årsprenumeration på valfri biltidning. Dagen avrundas med en god gemensam lunch varefter de olika bilarna efterhand påbörjar sin hemresa.


Tack till alla deltagare för att ni kom och spred glädje på sommarmötet/årsmötet, nästa år gör vi om det igen!


Lars Filipsson

Sekr/Kassör 

Eskilstuna 23/8-2015 (vänsterklicka på bilder för förstoring)

 

Så har vi för andra året i rad träffats i Eskilstuna och än en gång imponerats av arrangörernas kunskap. De är verkligen duktiga att få allt att fungera smidigt och lätt. I år fick vi ett makalöst väder, sol, sol, sol, nästan i övermått men vi skall nog inte klaga eftersom det är en liten kompensation för förra årets blöta tillställning.

I år invigde vi även klubbens tält och vi hade även vår klubbflagga muntert fladdrande i sommarbrisen. Tältet med den monterade klubbloggan blev ett jättebra blickfång och en naturlig samlingsplats, precis så som vi hade hoppats.

 

Vi blev sex bilar i år eftersom endast en bil rullade in från Stockholm. Slumpen satte litet krokben för oss stackars(?) Stockholmare med släktmiddagar och 50-årsfirande som kolliderade i tid med träffen men sådant händer som vi vet, livet rullar vidare även utanför hobbylivet och väl är väl det. Dagens långåkare blev den fantastiska Stig Holm, där vilar ingen bekvämlighet. Han kommer rullande tillsammans med vår Ordf. Arne Nilsson i passagerarsätet ända ifrån Föllinge med sin reparerade nylackerade vita turbo, just den bil som älgen ville kela litet väl närgånget med efter årsmötet i maj. Imponerande Stig. Jag törs inte säga hur många mil det blir att köra, men norrut är det och norr om älven är det absolut. Heder och ära till dig Stig!

Trots det något låga deltagarantalet så uppmärksammades klubben och Corvairbilarna på ett mycket fint sätt från arrangörerna. Både familjen Steinerts coupé-63 och familjen Filipssons conv.-65 förevisades av konferencieren Lars Lindström och fick mycket fina erkännanden av den kunniga experten inför en rekordstor och intresserad publik. Enligt uppgift fanns även östnytt på plats och visade på kvällens lokal-TV en filmsnutt med Corvairbil.

 

Men dessa händelser var inte det enda litet speciella som hände, nej minsann. Vi hittade en ny Corvair! En trevlig man vid namn Åke Larsson från Torshälla kommer fram till tältet och berättar att han har en -65, en 4-d Monza med reg.nr. GLA901 som han fått av sin far för många år sedan. Bilen har stått i många år men nu när han fick se hur många fina Corvairer det rullar så ändrade han åsikt och blev litet sugen att sätta den i trafik. Det tyckte alla vi andra på plats också så det är bara att sätta fart nu Åke!

                                                                                                                                                                                                                                                   

Men inte nog med den glada och överraskande nyheten. Någon timme tidigare rullade Håkan Enström in i vår fålla med sin 4-d sedan -60. En bil i orört originalskick i ett strålande skick! En mycket fin vagn med endast spår av användande men aldrig renoverad. Den tidigare ägaren Per-Olof Hedlund i Krylbo men även Håkan har bevisligen gett bilen mycket god vård och omsorg. Allt tycks vara i helt originalutförande, även inredningen. Siffernördarna i styrelsen kastade sig omedelbart över bilen för att kontrollera Chassienumret. Nej, Lars Fredmarks ”urnallen” är fortfarande den äldsta Corvairen vi känner till i landet men det skiljer inte många bilar mellan de båda. Håkan blev även intervjuad av en reporter från motortidningen Classic Motor så det finns anledning att hålla ögonen öppna för en liten artikel eller notis i den tidningen.

 

En händelserik och varm dag i Eskilstuna som många av oss kommer att minnas länge för de överraskningar som skedde, den uppmärksamhet vi visades och det enastående vädret.

Vid 16-tiden avrundade vi träffen, rev tältet och styrde hemåt i alla vädersträck med en önskan att upprepa mötet nästa år.


Nostalgia Festival, Ronneby.

Vid Nostalgia Festival Ronneby Brunnspark 27/6 2015 samlades mängder av entusiastbilar (1000 bilar?) i den vackra Brunnsparken för att beundras av bilintresserade besökare. Årets tema var 50-talet vilket märktes både på musik, modevisning och prylmarknad. Corvair Club Sweden representerades av Monza Coupé -62 från Ronneby, Corsa Coupé turbo -66 från Kalmar och Corsa 140 cabriolet -66 från Ängelholm.

Ett välordnat arrangemang som borde samla fler Corvairer nästa år.


 Insänt av Ulf Ohlsson
    Nedan några "monterbilder"

Classic Car Week i Rättvik 25/7 2015Här är några bilder när Bosse och jag hade ställt i ordning vår omfattande Corvair-“monter”. Vi var tidigt på plats.  En stund senare hade Örjan Sjölander  anlänt och dessutom några andra.Jan-Eric Sporre fick inte plats bredvid oss och ställde sig på hitre sidan av banan.   Anna Sörensdotter fann en plats långt bort.            Marknadens kung enligt min uppfattning – en Franklin –

 

 

Även Klockar-Per hade tänkt komma men fick förhinder. Onsdag 29/7 skulle han sköta en kontroll och visa sin Corvair när Classic Rally passerar Klockargården i Tällberg. Klockargården har nu övertagit Gyllene Hornet Resort och Spa med satsning på barnfamiljer (häftig trampbilsbana!) i Tällberg.


Insänt av Arne Nilsson