Regionala aktiviteter

Obs!

Framöver uppdateras inte detta uppslag m.a.a. lågt intresse från medlemmar att lämna underlag till sidan.


Istället hänvisas till klubbens Facebooksida Corvair Club Sweden för bättre aktualitet. Berätta gärna där med bild och text eller en filmsnutt direkt från regionala aktiviteter dudeltar i med din Corvairen.


Ulf O. /Webbmaster2019 regional aktiviteter

27. april      Snapphanerundan / Bo Kvist


1. maj         Lucy's motorträff Ring Knutstorp / Bo Kvist


4. maj         Tidaholm Cruising / Bibbi o Dan Steinert


11 maj        Ystad motorlördag / Bo Kvist


18 maj        Cranke Cruisers bilutställning / Bo Kvist


25 maj        Summer meet & cruising Hässleholm / Bo Kvist


30 maj        MHS Gökotterally Stockholm/ Olle Löf


6. juni         Edsberga / Lars Filipsson


6. juni         Harlösadagen / Bo Kvist


6 juli           Köretöjer paa Klövermarken, Köbenhavn / Bo Kvist


6 juli           Ängelholm Classic Summer Meet / Ulf Ohlsson


7 juli           Magnarpsstrand Classic Open / Ulf Ohlsson
2017

Magnarpsstrand/Bjäre 2. juli

Första söndagen varje sommarmånad ordnas här "öppet hus" för fordonsentusiaster. Efter en regnig förmiddag klarnade det upp och ett uppdämt behov att få träffa likasinnade gjorde att hamnplanen fylldes snabbt och skurarna höll sig på behörigt avstånd. GNG456 var där och representerade Corvairklubben.

Corvair på plats på motorhistoriska dagen i Trelleborg!

Solsken men lite blåsigt..

Med vänlig hälsning / Bosse

Återigen och helt traditionsenligt genomförde MHRF och tidningen Nostalgia sitt möte på Edsbergs slott. I år blev det så många bilar och MC  att gräsplanen inte räckte utan att gräsytan på andra sidan vägen fick tas i bruk. Som vanligt klassiska bilar och MC från 30-talet och nästan 80 år framåt. Strålande väder och mycket god stämning.

Från CCS deltog June, Erik Landkvist, Lars Modin, Bengt Knutsson och Lars Filipsson.


Mvh / Lars F.

Bo Kvist medverkade i

fordonshistoriska dagen Staffanstorp

Diplomutdelning


Onsdagen den 14:e Juli 2017, besökte klubben Olav Fermelin och  överlämnade vårt

förtjänstdiplom vid en enkel ceremoni vid den uppvaktades bostad i Handen/Haninge.

 

Olav startade sin karriär vid General Motors Nordiska 1952 och var verksam på ett flertal

 positioner bl.a som Zone Manager för mellansverige, statistiker och ansvarig för företagets

CKD* handläggning m.m. Han var företaget trogen fram till sin pensionering 1994.


 *(CKD - completely knocked down, innebar att bilen fraktades i delar förpackade i lådor för

att sammansättas på destinatonen med lägre fraktkostnad från fabriken som resultat)


Vid sin sida på bilden finns Olavs livskamrat Margareta som även hon arbetade på GM

från 1961.

Billesholm, Söderåsens Wärdshus 14 september

En torsdag varje månad under sommaren har det varit öppet hus för entusiastbilar vid Söderåsens wärdshus. Varje gång är det ett märkestema men alla är naturligtvis välkomna. Den sista gången 2017 var temat WV-bilar. Såsom lite "halvsyskon" var GNG 456 där för att visa upp sig som den amerikanska varianten. Bilen rönte stort intresse och frågorna var många. Missuppfattningen att en Corvair är farlig att köra sitter lika djupt rotat som skrönan om "råttan i pizzan" hos en del, ja t.o.m. WV- och andra "baksmälleägare". Inte utan att man ibland känner sig som en predikant som bemöter tvivlare som efteråt inser hur det hela förhåller sig. En annorlunda bil ger alltid tillfälle till intressanta frågeställningar (och fördomar?)


År 2016, medlemsaktiviteter  (scrolla nedåt)

Elmia 26/3 2016

Club Corvair Sweden medlemmen Kenny Gustavsson, Ronneby, tog hem en hedrande tredjeplacering med sin totalrenoverade Chevrolet Corvair Monza Club Coupe LNR 369 från 1962 i årets tema "Farsans första bil" under Elmiadagarna i Jönköping.


CCS vännerna gratulerar till framgången.Jägersbo 8/5 2016

På plats på Jägersbo camping för Club 69 vårträff/rally..


Corvair Club Sweden representarades av Bo Kvist, Skurup

CCS studiebesök med Lanciaklubben 12/3 2016

Lördagen den 12 mars hade vi tillsamans med Svenska Lanciaklubben ett garagebesök hos Hans Gynge som bor i Trollbäcken straxt söder om Stockholm. ”Garaget” visade sig vara en relativt nybyggd industrilokal i två våningar där nedervåningen består av fordonsutställning medan övervåningen är en festlokal och museum för äldre hemrelaterad teknisk utrustning, tavlor, keramik och mycket mycket mer.

Hans är en storsamlare av Cadillac och mycket kunnig på dessa bilar men i garaget visade det sig finnas mycket, mycket mer. Cadillac-bilar naturligtvis av alla modeller, RR, MB, motorcyklar, traktorer, mopeder, cyklar, hästvagnar och mängder av äldre attiraljer och verktyg från en större herrgård på 1920-talet. Besöket rundade vi av med en sen lunch i festlokalen på övervåningen. OBS! den gula Cadillacens reg.nr.


Ett lokalt möte som trots att vi inte blev så många blev en trevlig dag. / LarsFilipsson


Höör 12/5 2016


Bild från Route One o One träffpremiären på Johanna museet.

Strålande väder och gott om fordon.


Corvair Club Sweden representarades av Bo Kvist, Skurup


Ystad Cruising 15/5 2016


Samling på Svampabanan i Tomelilla för gemensam avfärd till Ystad cruisings 30 års jubileum. Stor uppslutning med många bilar och mycket åskådare.


Corvair Club Sweden representarades av Bo Kvist, Skurup

Magnarpsstrand 3. juni 2016

Första söndagen varje sommarmånad är det "öppet hus" för entusiastbilar i Magnarps hamn invid Skälderviken. Denna söndag bjöd på blåsigt och skiftande sommarväder men en del trogna hjulentusiaster trotsade detta och mötte upp iallafall. Ett annat skäl till glesare led än normalt var förmodligen Sofiero Classic, Helsingborg som dagens publikmagnet. Corvair Club Sweden representarades av GNG 456.

Ulf Ohlsson

Thulinträffen i Landskrona 23. juli 2016

På sedvanligt sätt genomfördes Thulindagarna runt Kastellets vallgrav i strålande sol med ett brett utbud av bilar, i år med tonvikt på amerikanska sådana. GNG 456 förde ensam Covair Club Sweden´s fana i sällskap med med bl.a. nedanstående "kusiner". På hemvägen blev det ett fotostopp vid den vackra och välbevarade Caltex-macken i Mörarp. Ett kulturställe.

Lergökarallyt 27/8  firade 25-årsjubileum

Samtidigt som staden Ängelholm firar 500 år jubilerade Lergökarallyt med 25 års verksamhet. Rallyt har succesivt vuxit till landets största veteranfordonsrally. I år med 560 deltagande fordon. Ett härligt cab.väder och en trevlig 8-milsrunda genom NV-skånska landskapet med ett brett utbud av veteranfordon säkrade evenemanget till en succe´.


Upplägget med hälften fordon åkande medurs och andra hälften moturs skapar skapar en trevlig atmosfär med många vinknigar och blinkningar under rundan som kantas av nyfikna som placerat sig längs vägen med fikakorg och kameror.


För att manifestera händelsen i 500års jubilerande Ängelholm uttogs ur startfältet en mindre skara "speciellt intressanta" bilar som med poliseskort defilerade längs stadens gågata fram till Stortorget där självaste Bildoktorn intrevjuade före starten. GNG 456 var där och drog en lans för Chevrolet Corvair och Corvair Club Sweden tillsammans med paret Christian och Halldora Koenigsegg som berättade om och visade sin produkt, också med motorn bak(!).

/ Ulf O. CCS

Wenngarns slott 23/9

Årets möte på Wenngarn i närheten av Sigtuna blev mycket lyckat. Tidningen Klassiker hade arrangerat en fin träff som genomfördes tillsammans med en skördefest, marknadstorg av jordbruksprodukter och modevisning på temat -60tal. Dessutom ett behagligt sensommarväder. En lyckad träff som jag kan rekommendera.Från Corvairklubben deltog tre bilar och vi fick alla stå på hedersläktaren i egenskap av snygga -60talare. Stig Holm med sin Greenbrier får en applåd för sin okuvliga ambition att jobba för klubben. Stig körde 125 mil t.o ret. Laxsjö i Föllinge med sin buss. Imponerande Stig!

 

Lars Filipsson

CCS

Luciacruising i Östersund 10/12

Lördag kväll deltog vi i den traditionella Luciacruisingen med Lucia, stjärngosse och tärna. Sänder några bilder på galenskapen. Totalt deltog ett 30-tal bilar varav de flesta utstyrda på något juligt sätt. Sista CCS aktiviteten 2016? (red. kommentar).Arne Nilsson.

Motorhisoriska dagen, Edsbergs slott 6/6 2015


Motorhistoriska dagen innebär i åtminstånde norra Stockholm traditionellt en samling på infarten till Edsbergs slott efter en sväng i omgivningarna. Så även i år. Vädergudarna hade kanske inte vaknat på sin soligaste sida denna dag men molnen höll i stort sett igen dropparna tills sen eftermiddag. Det molniga och litet blåsiga vädret bidrog nog ändå till att något färre fordon än vanligt hade samlats framför slottet.


June Kristensen kom tillsammans med en vän inglidande med sin fina Corvair -61 och fick en plats i närheten av Lars Filipsson som på morgonen hade placerat såväl bil som klubbflagga på strategisk plats på området. Väl synlig och muntert snurrande klubbflagga i den friska vinden. 


Såväl bilar som motorcyklar, mopeder och militärjeeparfanns på plats. Svenska kyrkan genomförde snabbvigslar inklusive efterföljande åktur i Ford modell T. Frälsningsarmen spelade glada melodier med tydligt budskap. Servering av kaffe och glass, korv och mos, du får i stort sett vad du vill så länge du betalar.


De flesta tillverkade fordonen på plats känner man nog till även på motorcyklarna men helt säker på detaljerna på en BMW-kopia med namnet Ural eller möjligen Dnjepr (ryska bokstäver) kanske man inte är. En mäktig MC är det i alla händelser med boxermotor och sidvagn i kraftigt utförande och rejäl hållfasthet. En ombyggd vw-bubbla med utbytt motor till en tändkulemaskin och RR-front. Helt körbar men troligen inte helt lagligt byggd för gatbruk. Men en militär bilbärgare från 40-talet då? Kanske inte sååå lockande? 


Hellre vila ögonen på de närvarande och putsade 50-60-talarna på 4 hjul. Pagodan är snygg, Jaguar E-type får väl även den anses som bra formgiven, kanske en pappdeka kan vara något eller varför inte en Maserati Ghibli?


Inte mindre än 3st helt vanliga Amazon men med eftermonterade och heltäckande Webasto soltak, det måste vara ovanligt. 


Nja, Amerikansk styling vilar nog bäst på hornhinnan ändå. Vi njöt av en Studebaker Lark, Oldsmobile Cutlass, Novor, Corvetter och Firebirder i olika färgsättningar och skick. Alla intressen kunde nog stilla sitt lystmäte på former och färger. Och över allt ihopa lyste våra Corvairer. Rena linjer, oförfalskad och ärlig formgivning, snygg utan hjälp av ett överflöd av krom och du finner mer att njuta av ju längre du betraktar bilen. En fullträff som växer efter hand.


Vi gör om alltihopa igen nästa år tycker


Lars FilipssonÅr 2015, medlemsaktiviteter  (scrolla nedåt)

Cabrioletträff på Råå hamnplan 4/7 2015

Vaje lördag under juli-augusti inbjuds cabbeägare av alla märken till Råå (strax S Helsingborg) hamnplan för att där umgås och ställa ut sina bilar. De som så önskar ansluter kl. 12 i en kortege som defilerar genom huvudgatan i båda riktningarna. Lördagens varma väder skapade konkurrens med strandliv och andra sommaraktiviteter men ett femtiotal(?) cabrioleter samlades ändå till den traditionella lördagsparaden. Corvair Club Sweden representerade från Ängelholm.

Entusiastfordon I Magnarpsstrand på Bjärehalvön 5/7 2015

Första söndagen varje sommarmånad anordnas spontanmöten14-17 vid hamnen i Magnarpsstrand. Denna heta lördag samlades ett trettiotal bilar, mopeder och motorcyklar vid kanten av ett sol-och badvänligt Skälderviken. Corvair Club Sweden utnyttjade tillfället att testa en nyanskaffad monterpaviljong som erbjöd uppskattad skugga åt medutställare och besökande badgäster.

Entusiastbilar i Vadstena 15/7 2015

Varje onsdag under sommaren ordnas  "spontanmöte" av entusiastfordon runt det imponerande Wasaslottet i Vadstena. Redan under tidig eftermiddag rullar fordon av alla slag in på området och tillströmningen ökar efterhand tills snart nog varje tillgänglig kvadratmeter gräsyta fylldes av bilar för alla smakriktningar ivrigt betittade av ännu fler sommarstrosande semesterfirare. Ett mycket trevligt arrangemang som återuppstår varje onsdag. Denna dag representerades Corvair Club Sweden av GNG 456 kommen ända från Ängelholm.

Cruising 17/7. Upptakt till Thulindagen 18/7 2015

Som brukligt ordnades en cruising genom Landskrona stad fredagkvällen före den klassiska Thulindagen runt kastellet under lördagen. Ett hundratal ekipage samlades i hamnområdet för att kl 18.00 i kolonn åka längs en kortegeväg genom stadens gator. Vid en andra passage förbi stans rådhus vinkades särskilt intressanta och sevärda fordon in på rådhustorget för att ställas upp och mer ingående kommenteras av bil- o flygoraklet Lars Lindström (Lindström Speaking). Oturligt nog blev det en frontpassage med lätt regn vid starten kl 18 men den passerade på en kvart och vädret blev snabbt torrt och ljumt och säkrade en trevlig kväll på stan för både publik och deltagare. GNG 456 var ensam deltagare ur Corvair Club Sweden och rönte stort intresse på torget efter arrangörens urval ur kortegen.

AUTOSEUM motorfest, Simrishamn 18/7 2015

Klippt ur programmet:

18 juli kl. 11.00-16.00 - Årets stora motorfest. Tävlingsbilar, gamla bilar, nya bilar, el-bilar, lastbilar, Formel V, MC, mopeder, traktorer, EPA- & A-traktorer, tändkulemotorer, borrigg, utställning av lokala bilfirmor, mm mm.

Båda Porscheklubbarna i Sverige kommer att delta: Porsche Club Sverige och Porsche 356 Klubb Sverige. Här kommer att ställas ut för första gången i Sverige de fyra generationer Porsche Speedster som finns genom åren. Det kommer dessutom vara ett antal lite mer speciella bilar som P 911 RS från 1973, olika Turboversioner m fl. Dessutom skall Nisse Nilssons fyrsitsiga Porsche finnas med.

I år kommer även den nybildade (2014) märkesklubben Corvair Club Sweden att delta (markering av webbred.)


Inbjudan till evenemanget förmedlades gm vår revisor Bengt Knutsson som var där med två egna Porsche Speedsters (blå och röd på bilden). 

Corvair Club Sweden representerades denna dag av DTZ 019 från Skurup och GNG 456 från Ängelholm. Dagen började skyig och småblöt men klarnade efter hand upp med sol och frisk vind resten av dagen. Det blev en trevlig dag med mycket Corvairsnack och en härlig blandning av gammal och ny teknik.

Vikenträffen 22/7 2015

Vikens hamn, välkänd gammal idyll strax N Helsingborg, är en sommaronsdag i månaden samlingspunkt för entusiastfordon från främst nordvästra Skåne. Vädret visade sig för en gångs skull inbjudande och ett hundratal(?) fordon rullade in på hamnplanen som snabbt fylldes och svämmade över till angränsande ytor. Många deltagare, nyfikna bybor och  sommar-besökare strosade kring i sommarkvällen och beundrade ett brett utbud av bilar och tvåhjulingar.

Corvair Club Sweden syntes där med GNG 456 som f.ö. hade Viken som sin hemort fram till 1973 gm sin tidigare ägare. En del förbipasserande Vikenbor mindes både bilen och tidigare ägare (byns nyligen bortgångne frisörmästare, 100 år fyllda). Nästa och sista träff 2015 är den 22/8.

Nasco Yankee Meet i Falköping 25/7 2015

Nu är vi på plats..mvh  Bibbi o Dan


Magnarpsstrand 2/8 2015

Corvair Club Sweden var på plats i Magnarpsstrand då det första sönadsgen i augusti åter var dags för samling av entusiastbilar vid Skäldervikens strand. Perfekt väder för ett sådant evenemang samlade många bilar och här nedan finns ett urval av "kusiner" till Corvair som var där och visst har det smugit in sig några baksmällor från Italien också, den närmsta dock av yngre årgång.


Insänt av Ulf Ohlsson

Billesholm 13/8 2015

Under sommaren har fordonsentusiaster mängder av aktiviteter att välja bland. En av dessa är månatlig samling av allt på hjul i Billesholms (öster Helsingborg) Folkets Park, en pärla bara platsen som sådan. Denna torsdag var det en sådan anslutning att parkområdet var fullt då representant GNG 456 för Corvair Club Sweden anlände (ca 45 min efter grindöppning) att parkering fick anvisas till områden utanför. En grov uppskattning bedömer antalet bilar av de mest skilda slag till säkert ett par hundra. I galleriet nedan ges ett smakprov på deltagare.


Insänt av Ulf OhlssonDel 7 Diplom


Onsdagen den 14:e Juli 2017, besökte klubben Olav Fermelin och  överlämnade vårt

förtjänstdiplom vid en enkel ceremoni vid den uppvaktades bostad i Handen/Haninge.

 

Olav startade sin karriär vid General Motors Nordiska 1952 och var verksam på ett flertal

 positioner bl.a som Zone Manager för mellansverige, statistiker och ansvarig för företagets

CKD* handläggning m.m. Han var företaget trogen fram till sin pensionering 1994.


 *(CKD - completely knocked down, innebar att bilen fraktades i delar förpackade i lådor för att sammansättas på destinatonen med lägre fraktkostnad från fabriken som resultat)


Vid sin sida på bilden finns Olavs livskamrat Margareta som även hon arbetade på GM från 1961.

Ljungbyhed -Fly n' Ride 12/9 2015

Ett årligt återkommande arrangemang som samlar flyg och fordonsentusiaster och så även i år. Tillställningen är av typen "öppet hus" och bjuder på ett brett utbud av av objekt. Gammalt och nytt, på marken och i luften, samsas på plattorna vid den tidigare Krigsflygskolan i Ljungbyhed. Bl.a. flögs Biltemas P51 Mustang ett antal gånger till publikens stora glädje. Ett par äkta fullutrustade Amerikanska polisbilar och ett militärläger med autentiska fordon och "militärer" var andra uppskattade inslag. GNG 456 var där och visade flagg för Corvair Club Sweden.


Konstituerande möte i Eskilstuna